VILKEN BANA PASSAR DIG?

Kom och simma i grupp! Träffa nya vänner, känn energin, kämpa ihop och förbättra din simning! Vi har något för alla! Allt från kurser för absoluta nybörjare (med eller utan vattenvana) till kurser för dig som vill simma snabbare och bättre. Ta hjälp av Simcoachens banguide för att hitta rätt nivå för just dig. I alla kurser guidas du av din coach med Olander Aqua Talk – du får direkt guidning i vattnet om hur din simning kan förbättras. Oftast får du även uppgifter/läxor att göra mellan passen.


NYBÖRJARCRAWL


BOKA

Dina första crawltag med ett mentalt stilla lugn är inte långt borta. Har du alltid drömt om detta ska du haka på vår Nybörjarcrawl som startar igen i januari 2016. Det enda du behöver ha med dig sedan innan är att du kan simma valfritt simsätt i 100 meter. Inte crawl alltså. Alls. Vi lär dig från grunden och du kommer inte ångra dig. I en liten trygg grupp (sju deltagare endast) tar du dig fram steg för steg, metodiskt och säkert mot viktlöst och bekvämt crawl. Vid din sida har du Coach Ewa som guidar dig proffsigt genom både en mental och yttre resa – både i vattnet och på bassängkanten. Som sagt, du kommer inte ångra dig.
Alla deltagare coachas med Aqua Talk så att du får direkt respons på din simning. Vi filmar dig även då och då så att du kan se din egen simning från ett annat perspektiv. Vi alla lär oss olika.


SIMCOACHEN 1


BOKA

Vill du lära dig Grunderna i Effektiv simning är du välkommen till denna kurs. Du kommer lära dig att slappna av i vattnet, hitta stöd, balans och stabilitet för en bra andning. Du kommer bygga del för del till ett effektivt simtag både över och under ytan med effektivt höftdriv och rotation. Du får också testa hur en smart kick ska gå till samt försöka koppla samman allt i lite längre sammanhang.


SIMCOACHEN 2


BOKA

Välkommen att fördjupa dina simkunskaper i Effektiv simning. Denna kurs kräver förkunskaper från Simcoachen 1 eller liknande (såsom PT-timme). Du kommer få träna ännu mer på att ta dig lättare fram utan att göra åverkan på form och ork. Din tekniska förmåga kommer förfinas och du kommer få prova att använda din teknik i lite längre sammanhang.


SIMCOACHEN 3


BOKA

I Simcoachen 3 är målet att få en mer hållbar simning där du under en lite längre sträcka kan bibehålla form och fart. Varje pass har ett tekniktema. Vi ägnar ca 20 minuter åt detta för att sedan praktisera med fokus under en längre simning. Du kommer behöva en TempoTrainer på kursen samt korta fenor och paddlar.


SIMCOACHEN SPEED


BOKA

Detta är en fortsättningskurs med fokus på att hitta Din bästa kombination av längd på armtag och frekvens. I stället för att gissa i vilket tempo som din teknik ger dig den bästa simningen kommer vi att mäta var den faktiskt ligger. Vi tar hjälp av en metronom, en sk Tempo Trainer. Vi jobbar mot bättre rytm, använder tiden mellan varje armtag med omsorg och fördjupar oss i varje drill. OBS! Allt sker utifrån din egen fart.


SIMCOACHEN RACE


BOKA

Här blandar vi två element – teknik med god simkondition utifrån filosofin bakom SwimSmooth. Vi övar, drillar, rättar till, testar, reflekterar och siktar mot bättre och snabbare simning. Du behöver en TempoTrainer samt korta fenor, paddlar och dolme för att kunna deltaga på kursen. Du kommer även få läxor att göra mellan passen som utgår från Din egen takt.


SIMCOACHEN MASTERS


BOKA

När du har simmat med Simcoachen ett tag är du varmt Välkommen till Simcoachens egen squad: Simcoachen Masters. Här får du träna upp din simkondition samt slipa teknik som alltid. Varje pass har ett tekniktema som följs av en eller flera utmanande serier där vi för det mesta jobbar utifrån din egen tröskelnivå. Ligger du på för låg, för hög eller en lagom frekvens utifrån din tekniska kapacitet? Det tar vi reda på här och tränar utifrån det. Vi tränar för långdistans och Du tränar utifrån din nuvarande form och fart. Du behöver en TempoTrainer samt korta fenor, paddlar och dolme för att kunna deltaga på kursen. (Du kommer även få läxor att göra mellan passen.